Radio Romania Oltenia - Craiova

Contact
  • 0251 408 612
  • office@radiocraiova.ro
  • Bulevardul Stirbei Voda, nr.3, Craiova 200352
  • Facebook
  • Site web

Radio Romania Oltenia Craiova este un post de radio românesc ce apartine de Societatea Română de Radiodifuziune asociată deseori cu denumirea de Radio România. Radio Oltenia Craiova este un post public autonom de interes national care are ca scop de a informa locuitori din regiunea in care acesta este difuzat.

Radiofonia Romaneasca a luat nastere inca din anul 1908 la Constanta prin intermediul Serviciului Marin Roman iar la anul 1921 prin intermediul Guvernului s-a infiintat o retea de posturi radiotelegrafice ce acoperea intreg teritoriul tarii noastre. Radio Romania Oltenia Craiova a luat nastere in anul 1954 pe data de 6 iunie odată cu dezvoltarea emițătoarelor pe unde medii în teritoriu. In prezent postul are rolul de a difuza diverse emisiuni, consursuri, stiri, muzica, informatii culturale, informatii sociale, emisiuni de divertisment, toate in limba romana cu scopul de a informa si culturaliza populatia din zonele in care acesta are acoperire.

Emite pe frecventele 102,9 Mhz, 603 Khz, 105,0 Mhz si 1314 Khz avand raza de acoperire teritoriala in Craiova (Dolj), Targu Jiu (Gorj), Drobeta Turnu-Severin (Mehedinti), Valcea (Ramnicu Valcea), Olt (Slatina), la sud de Dunare precum si in nord-vestul Bulgariei.  Audienta target a postului sunt persoanele cu varsta cuprinsa intre 20 si 45 de ani din zonele in care are acoperire teritoriala avand programe specifice audientei si inspirate din realitatea comunitatii  urbane si rurale in care se afla. 

Sloganul Radio Romania Oltenia Craiova este "Mâine începe azi!".